Hopta podporuje iniciatívu D. Lipšica o sprístupnení platov verejnosti

11.08.2005 Humenné

Humenné 11. augusta (TASR) - Nezávislý poslanec NR SR Ivan Hopta v plnej miere podporuje iniciatívu ministra spravodlivosti Daniela Lipšica, ktorý chce zákon...
Humenné 11. augusta (TASR) - Nezávislý poslanec NR SR Ivan Hopta v plnej miere podporuje iniciatívu ministra spravodlivosti Daniela Lipšica, ktorý chce zákonnou normou upraviť, aby platy zamestnancov štátnej a verejnej správy boli verejnosti prístupné.

\"Myslím si, že by sa to nemalo dotýkať len funkcionárov štátnej a verejnej správy, ale všetkých zamestnancov v spomínaných sférach, \" uviedol pre TASR Hopta. Dodal, že podľa neho zákonná norma mala obsahovať aj klauzulu o tom, aby zamestnanci štátnej a verejnej správy mohli mať iba jedno zamestnanie na plný úväzok. \"Tým by sa zamedzilo tomu, aby v týchto sektoroch pôsobili ľudia vo viacerých funkciách, čím by sa podľa môjho názoru sčasti vyriešila aj otázka nezamestnanosti, \" konštatoval Hopta.
Podľa Hoptu v súčasnosti mnohí zamestnanci štátnej a verejnej správy pracujú ešte na čiastočné či plné úväzky v iných funkciách. Neprijateľná je podľa neho aj skutočnosť, že poslanci NR SR môžu byť zároveň primátormi, starostami a pod. , pričom zákon im umožňuje poberať platy v plnej výške.
 

Vyberte región